برای کنکوری‌ها:خبر خوش

ساخت مدرسه در کنار میدان مین، پرداخت حقوق به معلمان براساس مدرک تحصیلی، ابلاغ آیین نامه اجرایی نظام آموزشی جدید از سوی رئیس جمهور و ... از مهمترین اخبار حوزه آموزش و پرورش این هفته بود.


منتخبی از اخبار آموزش و پرورش را در هفته‌ای که گذشت در ادامه می خوانید:


ابلاغ دستورالعمل اجرایی نظام آموزشی 6-3-3



بالاخره پس از مدتها بحث، بررسی و کشمکش ها بین مجلس و دولت بر سر موضوع نظام آموزشی 6-3-3، دکتر احمدی نژاد، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی دستورالعمل نحوه استقرار نظام آموزشی جدید را امضاء کرد.


در بخشی از این این مصوبه که به امضای رئیس جمهور رسیده، آمده است: ساختار نظام آموزشی که دارای 12 پایه تحصیلی است، به دو دوره 6 ساله ابتدایی و متوسطه تقسیم می‌شود و ساختار جدید نظام آموزشی از سال تحصیلی 92ـ91 آغاز و هر سال دو پایه تحصیلی جدید براساس الگو مستقر شود. محتوای برنامه درسی پایه اول ابتدایی در سال تحصیلی 91ـ90 به منزله گام اول در استقرار جدید آموزشی تلقی می‌شود.


با ابلاغ این دستورالعمل باید آموزش و پرورش خود را برای سال تحصیلی آینده آماده برپایی پایه ششم ابتدایی که پیش از انقلاب اسلامی نیز مرسوم بوده کند.


مدرک داشته باش حقوق بگیر



از آنجا که همه آموزش و پرورش کشور قرار است متحول شود نحوه پرداخت حقوق معلمان نیز طبق سند تحول بنیادین، شکل و شمایل جدید به خود خواهد گرفت، بدین شکل که معلمان براساس مدرک تحصیلی خود حقوق می گیرند.


قائم مقام وزیر آموزش و پرورش درسند تحول راهبردی این خبر را داده و گفته است: مدرک تحصیلی در نظام جدید آموزش وپرورش مبنای پرداخت حقوق معلمان است و تفاوتی بین یک دکترای شاغل در مدرسه با استاد دانشگاه وجود نخواهد داشت.


حجت الاسلام دکتر بهرام محی الدین محمدیان همچنین گفته که در نظام جدید رتبه بندی معلم ها پیش بینی شده و معلم های با مدرک لیسانس تا دکتری در کلاسهای مشابه تدریس خواهند کرد ولی از لحاظ حقوق و دستمزد بر اساس مدرک خود دریافتی دارند.


او همچنین یک خبر خوش دیگر مبنی بر اینکه معلمان می توانند در دانشگاه فرهنگیان ادامه تحصیل دهند داده و گفته است: " دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در ابتدا موفق به کسب دانشنامه کارشناسی خواهند شد و در صورت تمایل به ادامه تحصیل پس از دو سال تدریس می توانند در دوره کارشناسی ارشد ادامه تحصیل دهند و پس از چهارسال تدریس نیز امکان تحصیل تا مقطع دکتری برای آنها وجود خواهد داشت".


هر دم از این باغ بری می‌رسد



اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات از زمان قطعی شدن اجرای نظام آموزشی جدید در سال تحصیلی آینده، مواضع مختلفی گرفتند که مهمترین آنها مربوط به علی عباسپور رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بود. او در یک نشست خبری مفصل با خبرنگاران پارلمانی اقدام وزیر آموزش و پرورش را در اعلام زمان اجرای نظام آموزشی 6-3-3 یک تخلف دانست و گفت: هنوز این مورد در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب نرسیده است.


در این میان برخی دیگر از نمایندگان همچون سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات و حیدری عضو کمیسیون نیز مواضع خود را در عرض یک هفته تغییر داده و خواهان اجرای نظام آموزشی جدید شدند.


ششمی ها بی کلاس و معلم نمی مانند



تا از بحث نظام آموزشی جدید خارج نشده ایم، بد نیست به این نکته اشاره کنیم که شنیده شده بخش نامه ای از سوی آموزش و پرورش مناطق به مدیران مدارس ابتدایی مبنی بر آماده سازی مدارس برای کلاس ششم ابتدایی ابلاغ شده است در این میان مدیران مدارس به خصوص مدارس شهرهای بزرگ در این فکرند که چه فضایی را به پایه جدید تحصیلی اختصاص دهند به همین دلیل برخی به فکر خالی کردن آزمایشگاه مدرسه، بعضی دیگر به فکر تخلیه و آماده سازی آزمایشگاه رایانه، برخی به فکر حذف دوره پیش دبستانی، عده دیگر به فکر خالی کردن انبار مدرسه و .... افتاده اند.


در همین رابطه یکی از مدیران مدارس ابتدایی منطقه 14 تهران از برگزاری جلسه ای با مدیران مدارس ابتدایی دیگر خبر داد و گفت: چون می دانیم اداره آموزش و پرورش توانایی حل این موضوع را ندارد قرار شد خودمان فضایی را از انباری یا آزمایشگاه رایانه یا آزمایشگاه علوم یا با حذف دوره پیش دبستانی مدرسه برای پایه ششم فراهم کنیم؛ البته نمی دانیم چطور می خواهند معلمان این پایه را تامین کنند و چه زمانی می خواهند آنها را آموزش دهند؟


خلاصه اینکه ششمی ها ناراحت نباشند بی کلاس و معلم نمی مانند خدای آنها هم بزرگ است.


احداث مدرسه در کنار میدان مین



یکی از مهمترین گزارشهای این هفته مربوط به رسانه خودمان یعنی خبرگزاری مهر از مجتمع پرفسور شمسی پور در روستای شیخ صله در مرز کرمانشاه بود. مجتمع آموزشی پرفسور شمسی پور طی سالهای گذشته در کنار میدان مین ساخته شده که در حین ساخت نیز یک کارگر آسیب می بیند ولی ساخت و ساز ادامه می یابد و مدرسه بنا می شود تا اینکه در تیرماه امسال سپاه منطقه اقدام به مین زدایی این منطقه می کند.


روستای شیخ صله در پنج کیلومتری مرز عراق واقع شده است که در زمان جنگ تحمیلی ایران و عراق مورد حمله دشمن قرار می گیرد و امروز نیز درگیر تبعات پس از جنگ است.


کنکوری ها این خبر را بخوانند



"دانشگاه فرهنگیان سال آینده 25 هزار دانشجو پذیرش می کند" این خبر برای داوطلبان کنکور سال 91 و آنهایی که علاقه زیادی به معلمی دارند قطعا خبر خوشی خواهد بود چرا که این دانشجویان علاوه بر اینکه بعد از اتمام دوره تحصیل به استخدام آموزش و پرورش در می آیند، می توانند تا دکترا ادامه تحصیل دهند.


رئیس مجتمع پیامبر اعظم با اعلام این خبر گفته است که " طبق مصوبه هئیت دولت در سال 91 باید 25 هزار دانشجو در مقطع کارشناسی در دانشگاه فرهنگیان براساس نیاز آموزش و پرورش به رشته ها، جنسیت و.....باید پذیرش شوند.


اسدالله اسدی گرمارودی گفته است که این دانشگاه فعلا مقطع کارشناسی ارشد و دکترا ندارد اما دانشجویان می توانند در دانشگاه شهید رجایی در این دو مقطع ادامه تحصیل دهند.


منبع: مهر
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا